Andrzej Duda podpisał nowelizację ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia – poinformowała w poniedziałek Kancelaria Prezydenta RP. Nowela dostosowuje polskie prawo do europejskich przepisów dotyczących transportu morskiego płynnych olejów i tłuszczów.
Jak wskazuje Kancelaria Prezydenta RP, nowelizacja wprowadza do ustawy zmiany redakcyjne.
Została ona przygotowana przez resort zdrowia w związku z koniecznością dostosowania prawa krajowego do unijnych regulacji.
Nowela określa szczegółowe wymagania związane z transportem morskim płynnych olejów i tłuszczów. Dotyczy to także wymagań higienicznych w odniesieniu do transportu morskiego surowego cukru (luzem).
Rola kobiet w sportach, w tym wodnych, ma wzrosnąć. Ministerstwo Sportu i Turystyki szykuje ważne zmiany
Zmiany w wydawaniu dyplomów ukraińskim marynarzom. Zlikwidowano Inspektorat Szkolenia i Certyfikacji
Niemieckie prawo przewiduje wysokie kary za opóźnienia w przewozie
V Polsko-Katarskie Forum Nowych Technologii. Zawarto porozumienie o współdziałaniu w branży stoczniowej
Ceny transportu morskiego mocno rosną. Czy czekają nas podwyżki w sklepach?
Protest w Świnoujściu. Mieszkańcy zablokowali wjazd do tunelu