Naukowcy z Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie z kolegami ze Skandynawii prowadzą badania nad ekologicznymi metodami przetwarzania małych ryb o, by uzyskiwać z nich nie tylko paszę, ale też wartościową żywność.
Polityka, którą chcemy realizować, to coraz większe przetwórstwo ryb w Polsce - powiedział w Brukseli minister gospodarki morskiej i żeglugi śródlądowej Marek Gróbarczyk.
Wiodący polscy przetwórcy promują polskie produkty rybne na największych na świecie targach owoców morza SeaFood Expo Global, które rozpoczęły się we wtorek w Brukseli.
Podatki marynarskie: od 1 lipca 2024 roku sprzedaż na platformach internetowych a skutki podatkowe
Naukowcy pracują nad przetwarzaniem małych śledzi na żywność
Zanzibar wprowadza dla turystów obowiązkową opłatę ubezpieczeniową 44 USD
Tunel pod Martwą Wisłą w Gdańsku zostanie zamknięty w nocy z soboty na niedzielę
Przeładunki kontenerów w Chinach w górę
Rosyjski statek wpłynął na wody terytorialne Finlandii